Zakelijke voicemail tekst

Laat mij het visitekaartje van jouw bedrijf zijn

Wat is een zakelijke voicemailtekst?

Een zakelijke voicemailtekst is een korte boodschap die je achterlaat op je voicemail als je afwezig bent. Dit kan zowel in je werk als in je privéleven van pas komen. Een zakelijke voicemailtekst is bedoeld om een professionele indruk te maken op je contacten en om duidelijk te communiceren dat je afwezig bent en hoe ze contact met je op kunnen nemen.

Waarom is een zakelijke voicemailtekst belangrijk?

Een goede zakelijke voicemailtekst is belangrijk omdat het je helpt om een professionele indruk te maken op je contacten. Als je afwezig bent, is het essentieel om duidelijk te communiceren wie je bent en hoe je bereikbaar bent. Bovendien geeft een goede voicemailtekst ook aan wanneer je weer bereikbaar bent, zodat je contacten weten wanneer ze je terug kunnen verwachten.

Wat kost een zakelijke voicemail?

Voor het inspreken van een telefooncentrale of zakelijke voicemail kun je bij mij al terecht vanaf €75,-. De eerste 50 woorden + montage zijn dan inbegrepen. Daarna kost het €1,- per woord

Wil je mijn stem ook gebruiken voor bijvoorbeeld interne video’s of je bedrijfsvideo. Bekijk dan mijn overige voice-over tarieven.

Hoe stel je een zakelijke voicemailtekst op?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van een zakelijke voicemailtekst. Zo is het belangrijk om duidelijk te vermelden wie je bent en hoe je bereikbaar bent. Ook is het handig om aan te geven wanneer je weer bereikbaar bent, zodat je contacten weten wanneer ze je terug kunnen verwachten.

Een ander belangrijk aspect van zakelijke voicemailteksten is dat ze professioneel en vriendelijk moeten zijn. Dit betekent dat je rekening moet houden met de tone of voice en de woordkeuze die je gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet gepast om te gebruiken slang of ongepaste taal in een zakelijke voicemailtekst.

Tot slot is het ook belangrijk om te vermelden wat je contacten kunnen doen als ze je dringend nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld door te verwijzen naar een andere contactpersoon of door te vermelden hoe ze je op een andere manier kunnen bereiken.

Voorbeelden zakelijke voicemail tekst

“Hallo, dit is [naam] van [bedrijfsnaam]. Helaas kan ik op dit moment niet opnemen. Als u dringend contact met me wilt opnemen, kunt u me bereiken op mijn mobiele nummer [mobiel nummer]. Laat alstublieft een bericht achter met uw naam en telefoonnummer en ik zal zo snel mogelijk terugbellen. Bedankt voor uw boodschap.”

“Hallo, dit is [naam]. Helaas kan ik op dit moment niet opnemen. Laat alstublieft een bericht achter met uw naam en telefoonnummer en ik zal zo snel mogelijk terugbellen.”