VOICE-OVER

TARIEVEN

Webvideo

0 - 100 Woorden

€ 165,-

100 - 250 woorden

€ 195,-

250 - 500 woorden

€ 250,-

500 - 1000 woorden

€ 330,-

> 1000 woorden

Op aanvraag

Radio Commercial (incl. 1 jaar buy-out)

Lokaal

€ 50,-

Regionaal

€ 130,-

Landelijk

Op aanvraag

Tag-on

+ 25%

Tv Commercial (incl. 1 jaar buy-out)

Lokaal

€ 75,-

Regionaal

€ 200,-

Landelijk

Op aanvraag

Tag-on

+ 25%

Online Commercial (incl. 1 jaar buy-out)

€ 300,-

Wat is een buy-out?

De buy-out is de vergoeding die je betaalt om de opname daadwerkelijk te publiceren. Bijvoorbeeld op radio/televisie of online. In de voice-over tarieven hierboven zijn deze inbegrepen. Bedrag X is bedoeld voor de opname en bedrag Y is voor de publicatie. Bij radio en tv is de standaard buy-out geldig voor 1 jaar. Hoe zit het dan met online? Bij video’s die bijvoorbeeld op youtube, vimeo of social media worden geplaatst is er in de basis geen buy-out nodig. Echter wanneer er met budget bereik gegenereerd wordt is het afkopen van een buy-out wel noodzakelijk. Heb je twijfels of een buy-out voor jouw productie noodzakelijk is? Neem dan contact met me op.

Productie op maat

Voor 99% van de producties zijn bovenstaande tarieven een duidelijke indicatie. In sommige specifieke gevallen kan er toch nog wat onduidelijk zijn. Wat als je bijvoorbeeld de buy-out voor meerdere jaren wil afkopen. Of je commercial is op meerdere platformen te horen? Mochten de tarieven voor jouw productie geen uitsluitsel geven dan sta ik je graag te woord via telefoon, Whatsapp of mail.

Belangrijke factoren voor voice-over tarieven

Zoals je hierboven kunt zien zijn voice over tarieven afhankelijk van veel factoren. Hoe lang is de tekst die je wilt laten inspreken? Op welk platform wordt je productie gepubliceerd? En bij radio en tv: Opereert het station op lokaal, regionaal, of landelijk.

Geen studiokosten

Gelukkig voor jou ben ik in het bezit van een professionele studio met high-end apparatuur. Dit scheelt jou een hoop geld. Het huren van een externe studio kost al gauw 150,- per uur. En als er dan later toch nog iets aangepast moet worden begint de teller weer te lopen. Aangezien ik full-time werk als voice-over ben ik vaak in de buurt van m’n studio en kan ik snel voor je aan de slag.