Bekende stemmen in reclames. Wie hoor ik toch?

by Jun 9, 2023Voice-over

Home » Bekende stemmen in reclames. Wie hoor ik toch?

Overal om je heen hoor en zie je reclames Op de radio, op tv en op internet kom je er ook niet omheen. Sommige zonder geluid maar veel ook met geluid! En de reclames met geluid bevatten vaak ook een voice-over. Gelukkig maar! Anders zou ik geen werk meer hebben.

Nederland kent veel reclame stemmen maar toch hoor je vaak dezelfde stemmen. Wie zijn deze stemmen eigenlijk? 

Als stemmen je bekend voorkomen zijn het vaak bekende Nederlanders. Veel Acteurs en actrices zijn te horen in reclames. Zij hebben immers vanuit hun acteerwerk het talent om mensen te overtuigen. 

Stem Tui reclame.

Een van de bekendste Dederlandse acteurs die ook regelmatig te horen is in een reclame op tv of de radio is Frank Lammers. Frank ken je onder andere als Ferry in de Netflix serie Undercover. Ook is hij regelmatig op het witte doek te zien in films als Zwartboek, Sneekweek, Michiel de Ruyter en recent nog in The Takeover.

Maar Frank lammers heeft zijn ruige uiterlijk niet nodig om een personage neer te zetten. Met zijn waanzinnige rauwe stem weet hij perfect een personage neer te zetten. Zo is hij ook te horen in films als Huisdiergeheimen (Duke), The angry birds movie (Mighty eagle) en Sing (Big Daddy)

In de reclamewereld is Frank ook geen onbekende. Als acteur is hij bijvoorbeeld te zien in de commercials van Jumbo. Maar als stem zou je hem bijvoorbeeld kunnen kennen van de tui reclame. Hoor je Frank Lammers dan hoor je bijna automatisch “Discover your smile”

Stem Hema reclame

Een ander persoon die graag van twee walletjes snoept, de acteer- en de reclamewereld is Anneke Blok. Je zou haar bijvoorbeeld kunnen kennen als Hansje in de bekende Soof films en serie. Verder is ze te zien in Alles is liefde (Simone Coleman), Kruimeltje (Moeder Keesie) en Wat is dan Liefde (Anja). In reclames is ze ook wel eens op beeld te zien. Zo speelde ze bijvoorbeeld samen met Roos Ouwehand en Aniek Pfeifer drie zussen in een aantal reclames van Iglo. 

Anneke heeft inmiddels de leeftijd dat ze gerust Oma kan zijn en zo wordt haar stem ook ingezet in de reclames van de Hema. Daar speelt ze de jonge fitte oma die haar kleinkinderen eens even lekker gaat verwennen met nieuwe rompertjes.

Ook de online uitlegvideo’s over bijvoorbeeld “Hoe meet ik mijn gordijnen?” neemt ze als voice-over voor haar rekening.

Stem Coolblue reclame

Het is de nachtmerrie van elke videomaker of reclamebureau. Je maakt een prachtige reclamespot voor het merk en dan zegt de opdrachtgever: “Oh maar de voice-over kunnen we wel even zelf inspreken hoor”. In de meeste gevallen kan je je hele productie in de prullenbak gooien omdat het gewoon nergens naar klinkt. Vaak is de motivatie daarbij dat het geld op is en dat ze maar al te graag hier een paar honderd euro op besparen.

Je verwacht het misschien maar de stem in de reclames van Coolbue is Pieter Zwart. Oftewel de CEO van Coolblue. Nu verwacht ik niet dat dit uit kostenbesparing is gegaan. Maar waarom dan wel? Vond ie ‘t gewoon wel lachen om te doen of is het een briljante strategie van het reclame bureau? Eerlijke is eerlijk… Het werkt wel.

Benieuwd welke reclames door mij zijn ingesproken? Bekijk mijn Portfolio

Voice over nodig?